Sengrieķu gudrais Salons uzskatīja, ka “visu dzīvi ir vērts mācīties”. Ne viņš viens tā domā, jo visu laiku patiešām nākas uzzināt ko jaunu.
Nesen noskaidrojās, ka ir nepareizi, ja mēs mazgāja vistu un citus gaļas veidus, kā arī zivis zem tekoša ūdens. Kāpēc tā?
Iemesls ir tāds, ka šo produktu virsma ir klāta ar daudziem mikroorganismiem, starp kuriem ir tādi, kas izraisa diezgan nepatīkamas, pat bīstamas slimības.
Daudzi to patogēni dzīvo zemē (starp citu, gramā dārza augsnes ir aptuveni miljards saprofītu baktēriju, tostarp neārstējamu infekciju pārnēsātāji). Un dzīvnieku pasaules pārstāvji ar tām nonāk ciešā saskarē.
Tu saki šausmas? Bet ne visi saprofīti ir tik mānīgi. Tie ir pat noderīgi, jo pārstrādā floras un faunas organiskās atliekas, kā rezultātā augsne kļūst auglīga.
Lasi vēl: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu
Kā mazgāt gaļu
Tas, cik lielā mērā spējam pasargāt sevi no infekcijas, ir atkarīgs no tā, kā mazgājam vistu, liellopu gaļu, cūkgaļu, zivis.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi brīdina ļaudis: esiet gatavi laikapstākļu un temperatūras izmaiņām, kuras sāksies no 23.oktobra
- Attēlā redzamo zirgu skaits atklās, cik ātri jūs pieņemat lēmumus
- Sinoptiķu prognozes norāda, ka šogad ziema būs sniegaināka nekā iepriekšējās divās sezonās – ko gaidīt
- Tavs veiksmīgais skaitlis ikdienas dzīvē: numerologi izskaitļojuši, kāds ir katra cilvēka laimes kods saskaņā ar viņa vārdu
- Es vairs nevāru un necepu pelmeņus, jo gatavoju tos pēc vecmāmiņas receptes – īpašie pelmeņi pannā
- Parasts lēts sūklis, bet tik daudz priekšrocību- ieliku ledusskapī un uzreiz efekts; stāsta pieredzējusi japāņu mājsaimniece